היי, נעים מאוד.
אני דפנה איזנרייך, המייסדת והמנהלת של 'דברו אלינו'.
אני פעילה חברתית, אשת תוכן ודיגיטל ומאפיינת חוויית משתמשים (UX). בעשור האחרון עבדתי בכמה תפקידים במרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, שם גם הבנתי לראשונה את הקשר שבין שפה למציאות. יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך ותואר שני בלימודי מגדר, ו'דברו אלינו' נולדה מתוך השילוב של כל אלו.

אז איך הכל התחיל?
את 'דברו אלינו' הקמתי בשנת 2016, קצת אחרי שנפרדתי מהקטנוע ועברתי לנהוג ברכב. במשך שבועות וחודשים האזנתי לרדיו בנסיעות הרגשתי שקופה. השדרנים והשדרניות דיברו אל המאזינים, הפרסומות ציוו עלי 'התקשר עכשיו', 'הירשם עוד היום'. ואני, שכבר הייתי מודעת לחשיבות של נוסח הפנייה, מצאתי את עצמי נוהגת ומתעצבנת…
באחד הימים שבהם התעצבנתי במיוחד, ניסיתי למצוא דרך לשנות את המצב. חשבתי להשתמש ביום הנשים הבינלאומי כתירוץ, ולהזמין גופי תקשורת למעין אתגר, שבו יפנו ביום הזה לקהל המאזינות.ים והצופות.ים בלשון נקבה. בערך שישה שבועות לפני המועד החלטתי לקפוץ למים – בחרתי שם, פתחתי עמוד פייסבוק, וכך בעצם 'דברו אלינו' נולדה.
לשמחתי כ-25 גופי תקשורת וארגונים הצטרפו ליוזמה באותה שנה, ועוררו מודעות לחשיבות של נוסח הפניה. במקביל, אל עמוד הפייסבוק הצטרפו עוד ועוד עוקבות ועוקבים ולאט לאט נבנתה קהילה של א.נשים שמאמינות ומאמינים ששוויון מגדרי צריך לבוא לידי ביטוי גם בשפה.
לאורך השנים הפעילות של 'דברו אלינו' השתנתה והתרחבה, וכיום אני שמחה וגאה להוביל את היוזמה הוותיקה בארץ לקידום והטמעה של כתיבה שוויונית וניטרלית מגדרית.
העיסוק הממושך בנושא והניסיון הרב שצברתי מאפשרים לי להציע לכל ארגון מענה מדויק ורגיש לצרכים, בסטנדרט מקצועי גבוה.
אז אם רצית לקדם הכשרה בארגון שלך, או אם יש לך שאלות או מחשבות בנושא כתיבה שוויונית – אני פה ואשמח מאוד לשמוע ממך.