הרצאות וסדנאות

השיח משתנה – שפה שוויונית הופכת לנורמה הכרחית בארץ ובעולם כולו.
ארגונים וגופים שרואים ערך בקידום שוויון מגדרי צריכים להביא אותו לידי ביטוי גם בשפה, בתקשורת החוץ ארגונית והפנים ארגונית כאחד.

לצערנו, עברית היא שפה מאוד ממוגדרת, והמושג 'כתיבה שוויונית' סובל מיחסי ציבור רעים… אבל האמת היא שאפשר לנסח טקסטים שוויוניים בעברית גם בלי לוכסנים ונקודות, בעזרת קצת טכניקה והרבה רצון טוב.

ההרצאות והסדנאות שלנו מציעות את המענה המקיף והעדכני ביותר בתחום של שפה ומגדר וכתיבה שוויונית בעברית. הן ממחישות למה חשוב להשתמש בשפה שוויונית, ומעניקות כלים מעשיים לכתיבה שפונה לכולן ולכולם בשפה ברורה, קולחת ותקנית.

אחרי מעל 100 הכשרות במגזר הפרטי, במגזר הציבורי, באקדמיה ובמערכת החינוך, המענה שלנו מותאם באופן מדויק לכל גורם בארגון ומתייחס ישירות לצרכים, לאתגרים ולפתרונות הכתיבה הרלוונטיים לכל סוג של תוכן ולכל קהל יעד.

אנחנו פה כדי לעזור לך לשנות את השיח בארגון.
לפרטים נוספים ולתכנית המלאה שלנו לארגונים אפשר להשאיר פרטים ממש פה או לכתוב לנו ל contact@dabrueleynu.org


הסדנאות

שעתיים וחצי | פרונטלי / זום | עד 30 משתתפות ומשתתפים

הסדנאות מתאימות לכל מי שכותבות וכותבים טקסטים. הן נועדו ללמד כתיבה שוויונית שהיא גם תקנית, ברורה ופשוטה להבנה, ומאפשרות התנסות בכתיבה שוויונית במרחב בטוח, תוך קבלת משוב מקצועי מיידי.

לאחר הסדנה תדעו:
– למה חשוב להשקיע בכתיבה שוויונית
– איך לכתוב טקסטים קצרים וארוכים בשפה שוויונית ולא מסורבלת
– איך להפוך ניסוח ממוגדר לניסוח ניטרלי
– מתי כדאי להשתמש בכל שיטה ואילו פתרונות מתאימים לכל מצב
– איך ליישם את השיטות על טקסטים מהשטח

לכלל לקוחותינו: שפה שוויונית טובה לעסקים

סדנה לארגונים שמסייעת להבין למה בכלל להשקיע בכתיבה שוויונית, ומעניקה כלים מעשיים לכתיבה. מיועדת להנהלה ולצוותים שעוסקים בתקשורת חוץ ארגונית, כמו מחלקות שיווק, דוברות, דיגיטל, UX, מיקרוקופי, קשרי לקוחות.

השינוי מתחיל בתוכנו

סדנה שמיועדת לארגונים, בדגש על קידום שפה שוויונית פנים-ארגונית. היא מתאימה במיוחד לדרג מנהלי, מחלקות משאבי אנוש, פיתוח הדרכה, מחשוב, מערכות מידע וייעוץ משפטי.

"מי יודע את התשובה?"שפה ומגדר במרחב החינוכי

הסדנה מלמדת צוותים חינוכיים למה חשוב להשתמש בשפה כדי לקדם שוויון מגדרי במסגרת החינוכית, ואיך לעשות את זה בפועל. היא מתאימה לצוותים בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי ולהורים.
קיימת סדנה ייעודית גם למוסדות אקדמיים – לסגל האקדמי ולסגל המנהלי.

ההרצאות

שעה-שעה וחצי | פרונטלי / זום

ההרצאות מיועדות לקהל הרחב או לקהלים מקצועיים בארגונים. בעזרת מחקרים, סיפורי מקרה ודוגמאות מהשטח הן מציעות נקודת מבט חדשה על הקשר בין שפה למציאות בהקשר המגדרי, ונותנות מענה למגוון הקולות בשיח הציבורי בנושא.

נוכחות או נסתרות? תפקידה של השפה בקידום שוויון מגדרי

הרצאת המבוא שלנו מתאימה למגוון רחב מאוד של קהלים, ונועדה לענות על השאלה 'למה זה בכלל חשוב?'. בעזרת מחקרים עדכניים ודוגמאות מהשטח נראה ששפה שוויונית היא גם חשובה חברתית וגם כדאית לארגון, ונכיר כמה מהשיטות הנפוצות לכתיבה של טקסטים שוויוניים.

מי יודע את התשובה? – שפה ומגדר במרחב החינוכי

הרצאה זו מתמקדת בתפקיד של השפה בחינוך לשוויון מגדרי ומיועדת לצוותים חינוכיים בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי. בהרצאה נבין איך שימוש מושכל בשפה יכול להוביל למרחב שוויוני ומכיל יותר, ואיך הוא מקדם שוויון מגדרי במסגרת החינוכית.

"על רקע רומנטי" – אלימות כלפי נשים בשפה העברית

ההרצאה עוסקת ברצף ההדרה, הדיכוי והאלימות כלפי נשים בשפה העברית. דרך מגוון רחב של דוגמאות נראה איך באה לידי ביטוי אלימות כלפי נשים בשפה, ואילו עמדות חברתיות היא משקפת.
הרצאה זו מתאימה במיוחד לציון יום המאבק באלימות כלפי נשים, ולארגונים שרוצים לעסוק בתופעה מתוך נקודת מבט חברתית רחבה.

"תתעסקו במה שחשוב באמת"

ההרצאה עוסקת בהיבטים האקטיביסטיים של המאבק לשפה שוויונית. בהרצאה נדבר על הבחירה בשפה כזירה של מאבק לשינוי חברתי, על דרכי פעולה לשינוי השיח, על הדילמות, הכשלונות וההצלחות שבדרך.
ההרצאה מתאימה לכל מי שעוסקות ועוסקים בשינוי חברתי (במיוחד במגזר השלישי והציבורי), ורלוונטית גם כמפגש העשרה לקהל הרחב.

בין הארגונים איתם אנחנו עובדות

ואיך היו התגובות?

הסדנא הייתה מעניינת, הפנתה זרקור לנושא שפחות הסבתי תשומת לב אליו ולא הייתי מודעת לרמת הנוכחות שלו בשפה ובטקסטים. קיבלתי מבוא לנושא חדש והרגשה שיש עוד הרבה מה ללמוד בנושא.

יעל, סדנה ברשות מקומית

תודה על הסדנה היום – היא הייתה מקצועית ומעניינת מאוד! בתור מתרגמת ועורכת אני מתלבטת הרבה לגבי צורת הפנייה, ותמיד מתבאסת כשאני חייבת לבחור בצורת פנייה זכר-יחיד. תודה רבה על הרעיונות הנהדרים, וגם על הפעילות החשובה של היוזמה.

זהבית, סדנה למקצועות הדיגיטל

סדנה מעולה! עם הרבה דוגמאות רלוונטיות וגם מגוון פתרונות לכתיבה שוויונית, שיעזרו לנו מול האילוצים הארגוניים השונים של הטקסטים שאנחנו עובדים איתם. ראינו שזה גם "פתח את הראש" לעוד אנשים בארגון ומתחיל לחלחל מטה. מומלץ גם למי שמכיר כבר את נושא הכתיבה השוויונית. כמו בכל דבר, תרגול הוא המפתח, והייתה לנו התחלה מעולה לכך בסדנה.

ארז, סדנה במוסד אקדמי

כאישה ואמא לבנות, מרגישה שזו סדנת חובה שצריכה לעבור כחלק מחינוך הילדות והילדים שלנו. רלוונטית לכל אישה ולא רק לאנשי תוכן וכתיבה. ברמה המקצועית, הסדנה עברה בצורה מעניינת ופרקטית ולמרות שהכרתי את העקרונות בעבר, הצליחה לחדש לי ולדייק עבורי. מומלצת ביותר.

ליאורה, סדנה ברשות מקומית

חייבת לציין שהנושא היה נראה לי בנאלי והקלתי בחשיבותו (כן, גם כאישה), והבנתי את חשיבותו הגדולה רק במהלך הסדנה. המחקרים שהובאו המעידים על השפעת השפה בנושא המגדרי היו חשובים וחדשו לי מאוד. מקווה שהסדנה תועבר לעוד עובדים באוניברסיטה.

שרית, סדנה במוסד אקדמי

תודה על הסדנא, היא חשובה מאד, בעיקר לצורך העלאת המודעות של כולנו. זה לא משנה האם הסכמתי לכל מה שנאמר והאם הזדהיתי אם כל מה שעלה שם, לדעתי זו חובה עבור כולנו להכיר את הנושא, ואני יודעת לומר בוודאות, שאחרי סדנא כזו, כבר לא אוכל להוציא מסמכים בלי לחשוב על הדברים שנאמרו אתמול.

עינת, סדנה במוסד אקדמי

רוצה לקדם שינוי בארגון שלך? זה המקום להשאיר פרטים: